Er valt wat te kiezen in Houten

Op woensdag-kiesdag stonden Willem van Rooij en Rop Haak voor het gemeentehuis van Houten, om stemmers op te vangen met een alternatieve kieslijst. Een ludieke actie om de verenging bij de Houtenaren onder de aandacht te brengen. 

Aanleiding voor het maken van een op een kieslijst-lijkende lijst met alle leden van ZZP-Houten erop verdeeld over 8 lijsten (lees: beroepsgroepen), was het ondernemersdebat van afgelopen 21 februari. De leden kunnen elkaar wel vinden, maar kunnen potentiële opdrachtgevers zoals de gemeente Houten dat ook?

Acht jaar geleden was deze vraag net zo actueel als vandaag. Er is een ’groslijst’, een lijst van zzp’ers van dat moment, maar die bleek onbekend c.q. erg moeilijk te vinden te zijn. Hoe belangrijk was die lijst en hoe staat het er nu voor? De cijfers die genoemd werden stemden niet positief.

Geen reden om het erbij te laten zitten. De verkiezingen zijn een prima moment om de zelfstandige professionals weer eens zichtbaar te maken. En om weer een paar van de meer dan 2.000 zelfstandige ondernemers in Houten als lid erbij te krijgen.

ZZP_kieslijst-actie_web2 ZZP_kieslijst-actie_web2
Kieslijst_ZZPH_2018 Kieslijst_ZZPH_2018