WAARIN EEN KLEINE MAN GROOT KAN ZIJN.

Vorige week woensdag waren we te gast bij de hockeyvereniging om kennis te nemen van het verhaal van Rob Wuijster ex-hockeybondscoach, mental coach en spreker. Dat je met de juiste mindset meer bereikt dan je denkt.

Het verhaal begon met enkele anekdotes. Over Tom Dempsey, een jongen zonder vingers en tenen die een droom had. Een droom om professioneel American Football speler te worden. Een droom die waarheid werd dankzij een dosis lef, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. En de kansen die hij kreeg van mensen die in hem geloofden, omdat hij in zichzelf geloofde.

Over ene Colonel Sanders, die de lekkerste krokante kip bereidde. En die hij graag wilde verkopen aan al die mensen die dat zo lekker vonden. Maar om een paar restaurants te openen geen bank, financierder - laat staan een kip - kon vinden die hem aan een startkapitaal wilde helpen. Pas na 1.009 keer pitchenlukt het hem. Vandaag de dag heeft KFC - want daar hebben we het dus over - ruim 16.000 vestigingen in 100 landen. Dus geef-nooit-op. Ook niet na 1.008 keer NEE te hebben gehoord.

Of over een klein bergachtig Midden-Europees land met slechts 3.000 actieve hockey’ers (vgl. NL 18.000 en ESP 50.000) dat maar één doel had: derde worden op het EK. Zwitserland haalde hockeybrons, dus maakte die gedachte waar. Op eigen kracht en met een beetje hulp...  Waar een kleine man groot in kan zijn!

Over doorzetten en incasseren. Wist je dat je van alle dingen die je doet, je 95% vanuit je onderbewuste doet? Vanuit gewoonte, automatisme of routine. Er valt dus nog heel wat winst te behalen wanneer je zaken bewuster gaat aanpakken!

Verantwoordelijkheid nemen en affirmatief te werk gaan. Door een positieve houding aan te nemen zoals ook Mohammed Ali deed door ’I’m the greatest’ te roepen. Zodat hijzelf én zijn omgeving dit gingen geloven (gelukkig kon hij ook een beetje boksen...).

Over geluk. Zoals de golfer Bernard Langer die vanuit een onmogelijke positie - de bal zat vast in een boomtop - toch nog een birdie wist te scoren! Zelf zei hij hierover: ’Vreemd hè, maar hoe vaker ik oefen, des te meer geluk ik heb...’ Oftewel, toeval bestaat niet. Geluk dwing je af.

Is het in de regel ’all in the mind’ of is het een regelrechte mindfuck? Een optische illusie bewees het gelijk van beide. Je ziet wat je wilt zien of je ziet wat je denkt te zien. Er is geen goed of fout, waar of niet waar. Bepaalde (innerlijke) krachten bepalen je gedachten. Weer die 95%.

Over zelfbewust zijn en zelfvertrouwen. Spreek gunstig over jezelf, nooit negatief, handel en doe (alsof). Alsof je groot of goed bent. Want het is niet wàt je bent, maar wat de mensen denken dat je bent!

En visualiseer. Door het in gedachten al vaker ’gedaan’ te hebben zie je het helemaal voor je. Heb je het al ’droog’ geoefend. Je hoeft het daarna alleen nog maar (opnieuw) te doen...

Kortom: It’s all in the mind. Oftewel: Gedachten zijn (je) krachten. Een mooi verhaal met ruimte. Ruimte voor meer bewust handelen en om van die 5 procent 10 procent of meer te maken en daarmee je kansen op succesvol ondernemen te vergroten! Just do it.

Bekijk hier de demo (https://www.youtube.com/watch?v=h0dH2FoW2Qo) van Rob Wuijster met een deel van de presentatie van 21 november.

 

Ged=kracht_Rob_header Ged=kracht_Rob_header
DSC05044_bew DSC05044_bew
IMG_7571 IMG_7571
Gedachten zijn krachten-1-5 Gedachten zijn krachten-1-5
Gedachten zijn krachten-1-3 Gedachten zijn krachten-1-3
Gedachten zijn krachten-1-6 Gedachten zijn krachten-1-6